InsulinFiller

Beschikbaarheid: Op voorraad

Normale prijs: € 119,95

Special Price € 79,95

insulinfiller

Snel overzicht

Speciale introductiekorting! 

De InsulinFiller is een praktisch apparaat voor iedereen met een insulinepomp van Medtronic, type Paradigm. De InsulinFiller helpt u bij het vullen van het insulinereservoir. Het zorgt ervoor dat het vullen op het juiste, rustige tempo gebeurt en dat er geen luchtbellen in het reservoir terechtkomen.

Dankzij de InsulinFiller van Habraken Instruments verloopt de wissel zonder problemen. Omdat u geen last meer heeft van lucht in het reservoir, blijft uw bloedsuiker stabiel.

De levertijd van de InsulinFiller is op dit moment 10 tot 14 dagen. 

*

* Verplichte velden

Normale prijs: € 119,95

Special Price € 79,95

De InsulinFiller werkt zonder stroom of batterijen en is verkrijgbaar in 2 varianten: voor 2 en 3 ml. reservoirs.

Handleiding InsulinFiller

 

 1. Neem een insulinepatroon uit de koelkast.
 2. Neem het reservoir en beweeg de zuiger een paar keer op en neer, zodat deze goed loopt. Zet de bovenkant van de zuiger gelijk met de bovenste dikke, zwarte streep op het reservoir en verwijder de handgreep waar u de zuiger van het reservoir mee op en neer beweegt.
 3. Neem het reservoir tussen duim en wijsvinger bij het dunne tussengedeelte en plaats deze in deze in de onderste opening van het apparaat. Druk het reservoir stevig naar achteren.
 4. Plaats vervolgens de insulinepatroon op z’n kop in het apparaat en druk deze stevig naar beneden.
 5. Druk dan het gehele vulmechanisme naar achteren. U zult de metalen bol direct zien zakken.
 6. Het reservoir is gevuld zodra de metalen bol helemaal gezakt is. Trek deze dan weer helemaal omhoog. In deze rustpositie zal de bol blijven staan. Neem vervolgens het apparaat boven aan het frame vast en beweeg hem een stukje naar achter en laat hem stevig naar voren schrikken waardoor eventuele kleine luchtbelletjes naar boven stijgen. Herhaal dit 1 keer.
 7. Trek vervolgens het vulmechanisme helemaal naar voren om de de lucht die boven in het reservoir zit terug in de insulinepatroon te drukken. Indien er nog lucht aanwezig is, zie stap 11. 
 8. Verwijder het lege insulinepatroon.
 9. Neem het gevulde reservoir weer tussen duim en wijsvinger trek hem stevig naar voren om deze uit het apparaat te halen.
 10. U kunt het reservoir zo in uw insulinepomp plaatsen.
 11. Indien er hierna nog lucht in het reservoir zit, kunt u met bijgeleverde inbussleutel aan de onderkant van het apparaat dit corrigeren. U steekt de inbussleutel in de stelschroef en draait hem 1 omwenteling met de klok mee. Hierna kunt u door een nieuw reservoir te vullen controleren of alles correct is. Is het niet correct, kunt u de handeling nogmaals herhalen.

J. Pouw, 22 februari 2017: "Alles is prima verlopen. Bevalt zeer goed en dat ook gemeld aan mijn diabetesverpleegkundige."

K. Keyken van DiaBlog.be, 9 april 2017: "Ik heb het toestel nu zelf een aantal keer gebruikt om mijn reservoir te vullen en het resultaat is uitmuntend!" Lees hier de rest van zijn review.